miercuri, 11 mai 2011

Food matters

Sursa foto: aici
"Fie ca mancarea sa va fie medicament si medicamentul sa va fie mancare" - asa incepe acest documentar. 

Oare de ce, noi oamenii, evitam solutiile cele mai simple si cele care nu sunt la moda? Oare de ce nu mai credem in puterea vindecatoare a ceea ce ne-a lasat Dumnezeu ca hrana? Oare de ce credem in vindecarea de catre medicamente si nu luam in serios papadia, menta, afinele, macesele etc?

Traim intr-o societate in care exista cate o pastila pentru fiecare afectiune. Te doare capul - ia o pastila, esti deprimat - ia o pastila, esti doborat la pat de o durere menstruala - ia o pastila. Sunt de acord ca, pe termen scurt, ele ajuta - pot fi chiar salvatoare dar nu pe termen lung? Astfel de tratamente trateaza local, scapi de ce te necajeste si apar altele de la reactiile adverse sau pur si simplu. 

In schimb, vindecarea adusa de hrana este o vindecare holistica - nu doar ca nu te mai doare capul, dar esti si mai plin de energie, radiezi din interior si esti fericit. Chiar ma intrebam dupa ce am vazut documentarul: Cum sa scapi de diabet in 30 zile cum de au scapat si de celelalte afectiuni, nu doar de diabet - acest documentar m-a facut sa inteleg mai bine de ce.

Oare ce s-ar intampla daca, in loc sa dam banii pe asigurari medicale, medicamente i-am folosi pentru a cumpara hrana de calitate, superfoods?

Va invit sa urmariti acest documentar aici sau aici - are subtitrare in romana.

5 comentarii:

  1. Foarte interesant acest documentar. Multumesc. Unde gasesti asemenea documentare interesante cu traducere in lb. romana? ajuta foarte mult pe cei care nu stiu engleza:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, in principiu, imi pica pur si simplu ochii pe cate un documentar: citesc foarte multe bloguri care abordeaza o alimentatie sanatoasa si dau de astfel de recomandare. Mai primesc linkuri si de la prieteni stiind ca sunt interesata de astfel de subiecte. Apoi iau titlul si caut pana gasesc unul cu subtitrare in romana - stiu ca ajuta mult pe cei care nu stapanesc atat de bine limba engleza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi povestea Moise ca a cunoscut un cuplu care are un baietel ce sufera de leucemie - boala este intr-o stare atat de avansata incat trebuie sa faca citostatice.
    Printii sunt constienti ca exista remedii naturiste(homeopate) impotriva cancerului dar din pacate nu exista oameni calificati care sa le ofere sprijin (sfaturi in legatura cu cantitatile pe care trebuie sa le administreze copilului).
    Si atunci ce fac? : copilul este dus la spital nu numai sa faca tratamentul pt cancer dar si sa se vindece de afectiunile pe care le provoaca aceste medicamente care distrug tot.....
    Este pacat ca nu exista specialisti pe acest domeniu - doar pentruca nu ies bani frumosi.
    Felicitari pt postare :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Parte adevarat, gasesti totusi oameni care au testat tratamentul prin mancare si se gasesc multe postari pe internet despre asta. Oricum, o schimbare drastica in alimentatie nu are cum sa faca rau.
    M-am gandit si eu ce as face daca m-as trezi intr-o zi cu o astfel de boala - in mod cert nu e usor, dar in mod cert nu cred ca o sa apelez la citostatice. Oricum stii ca mori (iti pot da cam 6 ani maxim de trait), atunci de ce sa nu incerci ceva care nu e nici dureros si nici nu provoaca reactii adverse?

    RăspundețiȘtergere
  5. da ..... din pacate oamenii tind sa aiba incredere oarba in medici - iar daca ei nu "recomanda" sau nici macar nu pomenesc de schimbarea nutritionala (prescriu doar un "regim" - fara carne; fara prejeli; fara carbohidrati; multa apa si cam atat) .... nu se prea incumeta oricine sa renunte la medicamente - chiar daca ele, de la o anumita staza, te chinuie doar.

    RăspundețiȘtergere