vineri, 1 aprilie 2011

Pate verde condimentat

Ingrediente:
  • o legatura de patrunjel;
  • o legatura de marar;
  • o bucata mica de salata verde;
  • o jumatate de ceasca de seminte de floarea soarelui;
  • o jumatate de ceasca combinatie de seminte: in, susan, dovleac;
  • 2 catei de usturoi;
  • zeama de la o lamaie;
  • 2-3 linguri ulei de masline;
  • piper, chili, sare;
  • apa;

Cantitatiile ingredientelor se pot schimba in functie de preferinte (de ex. se poate elimina mararul si pus mai mult patrunjel). De asemenea, si in loc de salata se poate pune orice alta frunza verde (spanac, frunze de ridiche - asa era in reteta originala, leurda etc).

Se pun toate in blender si se mixeaza pana rezulta un pate cremos - se adapteaza cantitatea de apa in functie de textura dorita.

2 comentarii:

  1. Am uitat de aceasta reteta de cand am vazut prima data...fiind ''obligata'' in aceasta perioada sa mananc mai mult crud, am incercat aceasta reteta...delicios acest pateu, desi fara condimente iuti ca nu am voie...multumesc!

    RăspundețiȘtergere