Asa cum v-am mai povestit strang de fiecare data ce ramane de la laptele din seminte. Aveam acum o caserola de resturile de la laptele de migdale si m-am apucat sa le combin cu ceva si au iesit niste fursecuri care au mers foarte bine cu lapte rece de susan.
- pulpa ramasa de la laptele de migdale;
- miere dupa gust - eu am pus de salcam cu coriandru care este foarte aromata;
- scortisoara - in functie de cat de pregnant doriti sa simtiti gustul ei;
- stafide hidratate in prealabil;
- fulgi de ovaz din cei mici daca compozitia este prea moale - depinde cat de tare stoarceti laptele;
Nu scriu cantitati pentru ca depinde de cantitatea de pulpa avuta la indemana si de gusturile fiecaruia.
Am amestecat bine compozitia si am presat-o in forme pentru fursecuri - am avut stelute, fluturas, luna, clopotei etc, dupa care am scos forma cu grija.
Le-am dat la cuptor la foc redus pentru 2-3 ore. Au mers foarte bine cu lapte rece.
Minunat!
RăspundețiȘtergerechiar acum ma duc sa incerc reteta pentru ca am resturi de la laptele de migdale.
Mult succes in continuare!
Spor la treaba. Sa-mi spui daca ti-au placut :)
RăspundețiȘtergereEXCELENTE!Multumesc!
RăspundețiȘtergereCu placere!
RăspundețiȘtergereO idee foarte buna, tocmai o s-o incerc si eu, numai ca nu as adauga miere in acest aluat pt ca peste 40 de grade mierea devine toxica, mai degraba alt indulcitor. O sa incerc cu stevie sa vedem ce iese. Va tin la curent
RăspundețiȘtergerece inseamna foc redus ? macar atat puteti sa spuneti . Daca aragazul este pe gaz inteleg, flacara mica, dar daca este electric...70 C , 100, 150 ? ...
RăspundețiȘtergere