Drobul Inei este absolut o minunatie: este foarte consistent, se face usor si e delicios - ca de altfel toate retetele ei.
Ingrediente:
- 200 g nuca macinata;
- 3 cartofi medii (200 g) fierti in coaja;
- 200 g ceapa;
- 200 g pesmet - eu am maruntit in robot niste paine wassa intarita;
- 1 legatura marar;
- 2-3 linguri vegeta naturala;
- o ceasca de fulgi de ovaz;
Ceapa si mararul se toaca marunt, cartofii curatati de coaja se dau pe razatoarea mica. Cu exceptia fulgilor de ovaz se pun toate ingredientele intr-un bol maricel si se amesteca.
Se pune o cana jumatate de apa la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba se stinge focul si se pun fulgii de ovaz. Se lasa la inmuiat 5 minute cu capacul pus, apoi se strecoara si se adauga peste compozitia de mai sus.
Compozitia trebuie sa devina bine legata si un pic lipicioasa. Se aseaza intr-o tava de teflon (altfel trebuie unsa cu ulei). Eu am pus in 2 tavi ca sa aiba mai multa parte crocanta la exterior. O lasam la cuptor cam 40 de minute, cuptor incins la 180 grade. Cand e gata il rasturnam pe un platou.
Este foarte bun cu piure, cu salate, chiar si simplu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu