joi, 7 aprilie 2011

La inceput ... Foarte bune!

La început...
...era întuneric... şi Dumnezeu a zis:
-  „Să fie lumină!...” Astfel am avut energie, lumină, căldură, bună dispoziţie. Aceasta a fost prima componentă din S-A-N-A-T-A-T-E: S – soarele.
- „Să fie o întindere între ape...” Astfel a fost creat oxigenul – combustibilul corpului uman. Aceasta a fost a doua componentă din S-A-N-A-T-A-T-E: A – aerul.
- „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.” Astfel ni s-a pus la dispoziţie o varietate de elemente nutritive numai bune pentru dezvoltarea armonioasă a trupului uman şi efectuarea activităţiilor de zi cu zi. Aceasta a fost a treia componentă din S-A-N-A-T-A-T-E: N – nutriţia.
- „Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze şi s-o păzească.” Astfel trăim mai mult, avem un trup dezvoltat armonios, nu mai suntem deprimaţi căci suntem destinaţi mişcării. Aceasta a fost a patra componentă din S-A-N-A-T-A-T-E: A- activitatea fizică.
- „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină, dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit.” Astfel am învăţat că există lucruri de la care trebuie să ne abţinem pentru a trăi sănătoşi pană la adânci bătrâneţi. Aceasta a fost a cincea componentă din S-A-N-A-T-A-T-E: T – temperanţă.
- „Să se strângă la un loc apele...” Astfel curăţenia atât extern, cât şi intern a putut fi menţinută. Aceasta a fost a şasea componentă din S-A-N-A-T-A-T-E: A – apa.
- „În ziua a şaptea s-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.” Astfel organismul se reface periodic, atât după o zi de activitate, cât şi la sfârşit de săptămână. Aceasta a fost a şaptea componentă din S-A-N-A-T-A-T-E: T – tihna (odihna).
- „Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden ... şi a pus acolo pe omul pe care îl întocmise... Domnul Dumnezeu a făcut...”. Astfel nu era stres căci Domnul Dumnezeu făcea şi omul doar administra. Aceasta a fost ultima componentă dinS-A-N-A-T-A-T-E: E – echilibrul mental şi spiritual.
... Dumnezeu s-a uitat la tot ce făcuse şi iată că toate erau FOARTE BUNE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu