joi, 13 octombrie 2011

Murind pentru a afla adevarul

“În Dying To Have Known, regizorul Steve Kroschel, un veteran al filmelor Disney, BBC şi IMAX, se angajează într-o odisee de 52 de zile, traversând neobosit continente şi oceane, din New York, în San Diego şi Alaska, din Japonia în Spania şi apoi Mexic, motivat fiind de o declaraţie a Charlottei Gerson (aceea ca terapia Gerson poate sa vindece cancerul so ca exista si dovezi in acest sens), fiica octogenară a dr. Max Gerson, privind eficacitatea terapiei tatălui ei – minimalizată sau interzisă de peste 80 de ani – în tratarea cancerului şi a oricărei forme de boală cronică degenerativă, afirmaţie pe care realizatorul şi-a propus să o verifice prin mărturii şi pe baze ştiinţifice.


Filmul este onest şi convingător, fiindcă înregistrează declaraţiile experţilor, exact aşa cum au fost făcute, fără cosmetizare, declaraţiile pro sau contra, documentate sau nu, relevând tot mai clar prezenţa unei misiuni, constând în promovarea mândră a terapiei nutriţionale a cancerului, aflată încă sub semnul controversei."


Este trist cum unii doctori resping aceasta terapie nestiind exact despre ce e vorba. Sunt pur si simplu reticenti la orice nu foloseste pilule, operatii sau alte procedee medicale. 


Oricum filmul are si o nota optimista vazand asa de multe cazuri in carne si oase care in urma cu ani de zile in urma au plecat disprati din cabinetul doctorului stiind ca mai au de trait doar cateva luni de zile.


Imi place finalul, te cam lasa sa tragi singur o concluzie dupa ce ti-a prezentat opinia atator oameni.
Vizionare placuta!


Partea 1:



Partea 2:

11 comentarii:

  1. Draga Beatris,

    Un film minunat, pe acre eu nu-l stiam, iti multumesc mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. buna tuturor, am inteles si e super ce am vazut, multumim Lui Dumnezeu pentru voi si voua va multumim pentru postarile voastre de pe aici, dar stie cineva pana la urma in ce consta exact aceasta dieta si cum se poate tine ? multumesc anticipat pentru eventualul vostru raspuns / cu mare drag, camelia (de fapt, am putut sa vad doar prima parte aseara, poate in partea a doua aflu, dar nu am azi timp deloc sa ma uit...)

      Ștergere
  3. Foarte, foarte interesant documentarul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! Nici eu nu stiam despre acest documentar. Abia dupa ce am vazut documentarul pana la sfarsit am inteles titlul -Murind pentru a afla adevarul- Multumesc pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca v-am fost de folos la toate :).
    Cat despre titlu nici eu nu l-am inteles din prima Cristina...
    Toate cele bune,

    RăspundețiȘtergere
  6. Tu eşti o comoară, bre! :D Intru şi eu în corul mulţumitorilor. La bas, că iar am laringită :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Arcadia,
    Mie mi se pare ca eu sunt o comoara cu un graunte de nisip pe langa tine. Imi place asa de mult sa te vizitez si sa stii ca intr-un fel te invidiez mult ca te-ai mutat.
    Nu stiu de ce, dar am un sentiment de inferioritate si mi-e di drag si teama de fiecare data cand ma vizitezi.
    Toate cele bune si acolo la tine,

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Beatris,
    un documentar excelent ... care ar trebui completat cu un singur lucru, cred eu: terapia Gerson nu este doar un mijloc de vindecare, ci este un stil de viata pentru totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa e Luciana. Au fost cazuri care au revenit la dieta normala dupa ce s-au vindecat si apoi le-a recidivat si boala...

    RăspundețiȘtergere