joi, 17 februarie 2011

De ce un blog pe tema S-A-N-A-T-A-T-E?

De multa vreme vreau sa creez un blog pe aceasta tema. Preocupata de acest domeniu am fost intotdeauna, motiv pentru care si lucrarea de licenta mi-am facut-o tot pe acest domeniu.

De ce un blog pe aceasta tema?

A se bucura de cel mai inalt standard posibil de sanatate este unul dintre drepturile fundamentale ale fiecărei fiinţe umane, fara distinctie de rasa, religie, convingeri politice, conditii economice si sociale.”, deci sanatatea reprezinta un bun si un drept fundamental al omului

S-A-N-A-T-A-T-E este un stil de viata. Acest lucru inseamna ca este o strategie de viata pentru care individul opteaza, influentata fiind, totodata, de antecedentele familiale si conditiile culturale si socio-economice ale persoanei. Fiecare litera din S-A-N-A-T-A-T-E formeaza un ansamblu de factori sanogeni (despre care vom vorbi mai in detaliu). Stilul de viata sanatos, obiceiurile de viata pot face mult mai mult pentru sanatatea populatiei decat cea mai avansata tehnica medicala. 

Astazi, mai mult ca oricand in istoria omenirii, s-a ajuns sa se cunoasca secretele unei vieti sanatoase. Mai mult ca oricand dispunem de informatii valoroase verficate stintific pentru a imbunatătii santatea nostra, mai mult ca oricand stim ce alimente trebuie sa mancam pentru a evita afectiunile grave din zilele noastre. Pe de alta parte, lumea e atat de bombardata de un val continuu de informatii incat ii e greu sa selecteze pentru ce sa opteze. Tocmai de aceea strang informatii valoroase in ceea ce priveste S-A-N-A-T-A-T-E ca stil de viata si o sa incerc sa le prezint intr-o forma accesibila si atractiva. 

Foto preluata de aici.
Pentru generatia care va urma dupa aceasta generatie a nepasarii exista speranta de mai bine. Sensul se poate schimba. Ea poate deveni generatia mai putin bolnava si mai atenta de cum isi trateaza sanatatea, dar acest lucru doar daca incepem sa samanam in noi si in generatia actuala semintele sanatatii.

Sanatatea grupurilor umane reprezinta o sinteza a grupurilor individuale. Sanatatea reprezinta marea bogatie a lumii. Dreptul la sanatate al individului si al colectivitatii umane reprezinta o componenta a eticii intregii societati, determinand acesteia gradul functionarii sub principiul echitătii. Sanatatea este, pe de o parte, o calitate a vietii, iar, pe de alta parte reprezintă si o masura a calitatii vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu