sâmbătă, 9 aprilie 2011

Gingerata - bautura cu ghimbir si lamaie

De cand am descoperit ghimbirul a devenit unul din condimentele mele preferate. Este extraordinar si in plus si foarte benefic organismului.

Cand am gasit aceasta reteta la Ligia am purces indata la magazin sa cumpar ingredientele:
  • o bucata de ghimbir cam de 3 cm;
  • zeama de la 2 lamai;
  • 3-4 linguri indulcitor natural (miere, sirop de artar etc);
  • un litru de apa;
Gingerata
Se pun toate in blender (ghimbirului i se curata coaja inainte) si se mixeaza pana se maruntesc bine bucatiile de ghimbir (deoarece e destul de atos e bine sa il taiem cubulete mai mici inainte de a-l introduce in blender si la final se strecoara: ori prin strecuratoare fina, ori tifon ori printr-o punga speciala).

Este o bautura grozava, delicioasa, a devenit preferata mea. E ieftina (cam 2 lei) si foarte usor de facut (max. 5 minute)!

6 comentarii:

  1. Si eu ador ghimbirul, de fapt ai vazut deja lucrul asta pe blogul meu, si-mi place si gingerata .... iar socrii mei, datorita acestei bauturi si-au cumparat robot cu blender inclus.

    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  2. am sa ma apuc si eu sa fac sa vad cum e..
    :)
    multumim pentru reteta..

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu placere. Sa-mi spui daca ti-a placut

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu sunt super incantata de ghimbir. E bun in salate, limonada.

    RăspundețiȘtergere