luni, 7 mai 2012

Bucataria fara foc - Hrana vie in 238 de retete

Cartea Elenei Nita Ibrian am citit-o mult mai demult dar nu am apucat sa o recomand mai departe. Este o carte cu retete fara foc mult deosebita de ceea ce se gaseste in mod obisnuit. Cu siguranta veti gasi idei simple si pe care nici nu le banuiati pana acum.

51594683-BUCATARIA-FARA-FOC-HRANA-VIE-IN-238-DE-RETETE

9 comentarii:

  1. FELICITARI!!!! Pentru ca vorbesti despre aceasta minunata Doamna, ceea ce nu am vazut sa faca nimeni dintre cei din "afacerea raw".
    Inca o data, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ai cum sa vorbesti de hrana vie fara sa o amintesti pe aceasta Doamna...

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea Beatris, ca sa-ti raspund la afirmatia de mai sus, verifica, te rog, blogurile celor cu nume sonore in raw food si vei avea o surpriza. In afara de Mimi Walter si de cateva fete inimoase, restul.....tacere.
    Inca o data, te felicit pentru recomandarea acestei carti si pentru faptul ca respecti adevarata valoare in Hrana Vie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Apoi deși-am promis că-ți scriu rețeta, îmi vine să mă abțin, că numai biscuiți vii nu-s ai mei :))

    Dar cuvântul e cuvânt, așa că ia:

    1 1/2 cup făină
    2 cups fulgi de ovăz
    1 cup fulgi cocos
    1 cup migdale tăiate grob
    1 cup ulei
    1/2 cup apă
    2 linguri amidon
    2 linguri zahăr brun (miere?)
    1 linguriță sare
    1 plic praf de copt
    vanilie

    1. Se amestecă fulgii cu făina, sarea și plicul de praf de copt.

    2. Se mixează uleiul cu zahărul până se albește compoziția. (Recomand o cană înaltă și-o singură paletă de mixer, altfel toată bucătăria va fi plină de ulei :P)
    Se adaugă amidonul și se continuă amestecatul. Se adaugă vanilia și apa.

    3. Se amestecă ingredientele de la pct. 1 cu cele de la pct. 2.
    La sfârșit se adaugă cocosul și migdalele.

    Va rezulta un aluat tare, din care se va întinde pe planșetă o foaie groasă de cca 1 cm care se va decupa cu forma de fursecuri.

    Se coc la 170*C cca 20 min, până se auresc.

    Enjoy! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos. Nu mananc nici eu totul viu, nici pe departe de altfel asa ca nu e nici un bai.
    Chiar ma gandeam zilele astea sa il sterg ca nu traiesc chiar tot ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Păi nu cred că cineva care intră pe blogul tău are pretenția ca tu să aplici la sânge tot ce publici. Tu furnizezi informații, fiecare cititor urmând să decidă dacă vrea să aplice practic ceva din ce-a citit, de-a gata. Eu apreciez efortul tău și-l găsesc folositor. :)

    Legat de biscuiți, astăzi încerc să folosesc miere în loc de zahăr, deci fii pe fază că vin cu impresii :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Am venit cu up-date-ul :D

    Nu sunt la fel de buni cu miere! :(

    Am înlocuit zahărul cu 1/2 cup miere.

    Aluatul devine foarte lipicios, mai moale, astfel că am mai adăugat 1/2 cup de fulgi. Mierea îi colorează intens și la copt, iată diferența de culoare:

    http://imageshack.us/photo/my-images/85/biscuii009a.jpg/

    În plus, au gustul ăla specific de dulce cu miere, care mie nu-mi place :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Ferice de tine, acum ai timp :)
    As vrea sa ii incerc chiar acum dar suntem in demolari asa ca fac doar strictul necesar...
    Dar am notat reteta si o sa o incerc in noua bucatarie :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Complimente din partea lui Gabi, cat despre mine am decis: ma mut la tine, si asa se pare ca esti primitoare de oaspeti cu punga de ingrediente :)

    Excelenti, abea astept sa am si eu din nou bucatarie :)

    RăspundețiȘtergere